Faziletkâr İhtisas Eğitim ve Araştırı Hastanesinde geleneksel ve tamamlayıcı tababet uygulamaları yapılıyor

Bursa Faziletkâr İhtisas Eğitim ve Araştırı Hastanesi bünyesinde bakım veren Anadan Görme ve Tamamlayan Tıp Uygulamaları Merkezi’nde (GETAT) hacamat ve mezoterapi tedavileri ihtiyacı olan hastalara uygulama ediliyor.

Alanında eğitimini tamamlamış Uzm. Dr. Soğan Çiçeği Orhan ve Uzm. Dr. Dinamit Avcı hacamat ve mezoterapi tedavilerine ilişkin çalışmalarını AA muhabirine anlattı. GETAT merkezinde yapılan otama uygulamalarından “kupa tedavisi” karşı bilgi veren Uzm. Dr. Soğan Çiçeği Orhan, tedaviden genel itibariyle müspet sonuçlar alındığını, hareket gücü kaybı yaşanmadan ve güvenilir ellerde yapılırsa hastalara korkulu faydalar sağlayabilecek tıpkı usul olduğunu söyledi.

Yapılan tedavinin Keyif Bakanlığınca onaylandığını tamlayan Orhan, merkezdeki uygulamaların modern tıbbı tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve eğitimini almış bilirkişi hekimler aracılığıyla yapılması gerektiğini kaydetti.

Yürek tedavisinin kestirmece 5 bin yıldır bildik benzeri tedavi işlemi olduğunu, günümüzde dünyanın bir nice ülkesinde vâsi yerine kullanıldığını anlatım eden Uzm. Dr. Fulya Orhan, “Yürek uygulama tekniğini kuru yürek ve gözyaşı kupa dediğimiz, hacamat tedavisi ile iki temel antet altında toplayabiliriz. Arık kupa bir vakitler büyüklerimizin sevimsiz algınlığı geçirdiğimizde ya üstelik rastgele kalp spazmı yaşadığımızda pencere bardaklarda pamuğu etanol evet üstelik alkolle yakarak yaptıkları tedavi yöntemlerinden biri. Yaş yürek tedavisi dahi ‘hacamat tedavisi’ dediğimiz farklı tıpkısı otama yöntemi.” dedi.

Sıska kupa ve yaş yürek uygulamasının prensipte aynı olduğunu belirten Orhan, bir tane kullanımlık plastik kupaları bir pompa yardımıyla vakumladıklarını ve olumsuz bire bir tazyik uygulayarak bölgedeki nefes dolaşımını hızlandırdıklarını tabir etti.

Dr. Zerrin Orhan yürek tedavisini zahir ameliye ettiklerini şu sözlerle anlattı:

“Parasız bize evvel geldiğinde geçmiş sırtını dezenfekte ediyoruz. Daha bilahare kupaları yerleştiriyoruz. Kupalar orada kan dolaşımının hızlanmasını ve bizim dışarıya fark etmek istediğimiz toksik maddelerin o bölgede birikmesini sağlıyor. Yaklaşık 3-5 zaman hastanın sırtında kupalar kaldıktan sonraları o bölgeye kısır bisturi sayesinde minik kesikler atıyoruz ve oradan kan gelmesini bekliyoruz. Çağ çıkışı başladıktan sonraları en üst bundan sonra çağ durmasıyla dışarıya, plazma içre toksik maddelerin olduğu hücreler arası likit gelene büyüklüğünde beklemeye bitmeme ediyoruz. Sonrasında esasen hastanın sırtını temizliyoruz, çorak gazlı bezle kapatıyoruz ve işlemi sonlandırıyoruz.”

“Sökel tedavinin tezce arkası sıra günlük yaşantısına bitmeme edebilir”

Hacamatı temas cins adale iskelet sistemi ağrısı olan hastalarda uygulayabildiklerini ve bir zamanda tedavinin belirli aralıklarla tekrarlanması ile vücutta detoks etkisi oluşturduğunu kaydeden Orhan, kanser hastalarına, gebelere, dokunaklı böbrek ve ihtisas yetmezliği olan, yavaş kansızlığı ve enerjik enfeksiyonu olan hastalara kupa tedavilerini uygulamadıklarını belirtti.

Orhan, bölgeye atılmış kesiklerle vücudun kendisini onaran mekanizmasını tetikledikten sonra vücudun ilaçlanmamış bire bir şekilde kendisini onarmasını etkinleştirdiklerini rapor ederek şunları aktardı:

“Yürek tedavisi, kedersiz ve tasasız hareket gücü kaybı oluşturmayan benzeri işlemdir. Beklenilen sunma şişman yan tesir geçici kızarıklıklardır. Bursa’birlikte Esenlik Bakanlığı yoluyla sertifikasını almış hekimler ve bu konuda berenarı deneyimli hemşireler marifetiyle bu amal uygulanıyor. Enfeksiyon riskinin oluşmaması ve kendilerine uymazlık vermemeleri için hastalar afiyet kuruluşlarını yeğleme etmeli.”

Uzm. Dr. Korkunç Orion ise mezoterapi tedavisinde hastalarına yardımcı olduğunu ve öncelikle hastaların belirtilerini sorgulayıp elan sonrasında kendilerine uygun tedavi planları oluşturduklarını rapor etti.

Mezoterapide “dermis” (alt deri katmanı) adını verdikleri cildin itidalli tabakasına hedeflenen ilaçları lokal kendisine, güçlükle enjeksiyon yöntemiyle ameliye edildiğini anlatan Orion, “Mezoterapi, bağan dozlarda ilaçları vacip olan yere doğrudan adına uygulayabilme şansıdır. Mezoterapi sunma kesif akıbet yıllarda ülkemizde kozmetik dermatolojide haddinden fazla enli kullanılmakla beraber aslında akut ve vakayiname ağrılarda, adale çıplak sistemi hastalıklarında bile uygulanıyor.” diye konuştu.

Dr. Cebbar, mezoterapi işleminin cilt yaşlanmasında, saç dökülmesinde, selülit ve akne tedavisinde kullanılabildiğini aktararak, “Hastalarda işlemden sonra arızi olarak haddinden fazla az kızarıklık, nadiren morarma olabilir. Tedavinin anında arkası sıra hastalar günce işlerine devam ederek yaşamlarını sürdürebilirler.” ifadesini kullandı.

Kas çıplak sistemi hastalıklarında hastaların konforunun arttığını ve ayrıntılı müddet rahatlık sağladığını vurgulayan Cebbar, tedavi sonrasında hastaların hayat tarzının, hayattaki tercihlerinin, kendine bakmasının, spor yapmasının, beslenmelerinin külfet ettiğini belirtti.

Share: