3500 üreticiye 85 bin kilo silajlık akdarı tohumu dağıtıldı

3500 üreticiye 85 bin kilogram silajlık akdarı tohumu dağıtıldı

DENİZLİ Sabık yıl 6 ilçede 1215 üreticiye 18 bin 100 kg silajlık akdarı tohumu desteği veren Denizli Büyükşehir Belediyesi bu defa 17 ilçedeki 3 bin 500 üreticiye 85 bin kg silajlık darı tohumu desteğinde bulunacak. Hayvancılıkta yem maliyetini düşürerek, yetiştiricilerin yüzünü bu sene birlikte güldürecek döl desteği ile 45 bin dekar alanda üretim yapılacak.

Kırsal alanda yüksek işaret veriminin elde edilebilmesi amacıyla üreticilerin birlikte olmaya devam fail Denizli Büyükşehir Belediyesi, silajlık akdarı tohumu desteğini bu yıl de sürdürme kararı aldı. Denizlili üreticilerin sabık sene iri tıpkı memnuniyet duyduğu destek ile Beyağaç, Bozkurt, Çameli, Alaçık, Çivril ve Kermen ilçelerindeki bin 215 üreticiye toplamda 18 bin 100 kg silajlık darı tohumu desteği mevdu, Denizli Büyükşehir Belediye Reisi Osman Zolan da bizzat traktör kullanarak benzeri tarlada ilk teşrin yapmıştı. Bu yılki yüzdelik 50 hibeli tohum desteğini “Yerel Silajlık Darı Yetiştiriciliği Projesi” ile sürdürme kararı alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Alaçık, Çivril, Güney, Honaz, Kermen, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavaslı üreticileri destekleyecek. Denizli’nin 17 ilçesindeki 3 bin 500 üreticiye 44 bin 760 dekar alan için kısaca 85 bin kg silajlık darı tohumu desteği verilecek.

Büyükşehir üreticinin temas devir beraberinde

Denizli Büyükşehir Şehremini Osman Zolan, güzeşte yıl ilkini gerçekleştirdikleri silajlık akdarı tohumu desteğinin çokça bati rabıta gördüğünü belirterek, bunun üstüne projeyi büyüterek temdit kararı aldıklarını söyledi. 2022’da 6 ilçede uyguladıkları destekleme projesini 17 ilçeye çıkardıklarını belirten Başbuğ Zolan, silajlık mısırın hayvancılıkta geçer not haddinden fazla balaban ve hususi bir yayın olduğuna aksan yaparak, “Üreticilerimizin hayvanlarını yetiştirmede sunma ana ihtiyaçlarından biri olan kaliteli sert yem ihtiyacını karşılayacak bu desteğimiz mevki ekonomisine üstelik iri katkı sağlayacaktır. Bağan kibar ağızotu, hem üreticimizin elan aşkın kazanmasına, hem üstelik vatandaşlarımıza elan akla yatkın ürün teminine imkan sağlayacaktır” dedi.

“Yerel Silajlık Darı Yetiştiriciliği Projesi”

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu sene da sürdürdüğü Yerel Silajlık Mısır Yetiştiriciliği Projesi ile Denizli genelindeki ekilebilir toplanmış toprak zarfında silajlık darı üretim alanını ve miktarını artırarak hayvanların nitelikli anif yemleme ihtiyaçlarının karşılanmasına bindi olmaya bitmeme edecek. bahis konusu döl desteği ile Denizli’deki vücut ve benzin üretim miktarı ile kalitesini çoğaltmak, hayvanların dört sezon iz yeşil ağızotu ile beslenmesini sağlayarak, sektörün henüz artağan bire bir gelişim kolu haline gelmesini, yetiştiricilerin daha giranbaha yayın elde etmesini hedefliyor.

Share: