Uzmanı uyardı: Kış lastiği amacıyla akıl düşmesini beklemeyin

Uzmanı uyardı: Kış lastiği için bellek düşmesini beklemeyin

Istila kış lastikleri kazalara çağrılık çıkarıyor

DÜZCE – Yurdun erdemli kesimlerine yağan kar, batıda daha görülmezken havalara güvenerek şita lastiğini taktırmayanlara uzmanlardan uyarma geldi. Lastiklerin değiştirilmesi amacıyla karın yağmasının beklenilmemesi gerektiği konusunda uyaran uzmanlar, kaplama kış lastiklerinin kazalara okuntu çıkardığını söyledi.

Yurdun erdemli kesimlerine sakıt kar kent merkezlerine ve hele günindi kesimlere elan yağmadı. Bunu okazyon bilici sürücülerin çokları ise araçlarına kar yağmadığı amacıyla şita lastiği taktırmadı. Uzmanlar, sürücüleri kış lastiklerin savmak için kar yağmasını beklememeleri konusunda uyardı. Düzce’birlikte teferruatlı yıllardır lastikçilik işleyen Cemal Vurgu, “Şita lastiği albeni sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda kullanılması elzem aynı kapsam. Sebebini şöyle açıklayayım. Albeni sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü antlaşma yaz lastiği kendisine tanımladığımız lastiklerin lastik ağacı oranları sertleşir. O yüzden yola tutunmaları, fren mesafeleri azalır, ancak şita lastiği süresince lastik ağacı yapısı, dişleri ile beraber çekicilik sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü ant yumuşaklığını saye eder. Yolu tutuşu bir yaz lastiğinin yaz mevsimindeki kadar evet. Fren mesafesi elan bodur evet. Bu şekilde tıpkısı özelliği var” dedi.

“Şuan kül araçların bu lastiği takması gerekiyor”

Aksan, “Antrparantez, şita lastiğinin üstünde ince vakum kanalları vardır. Vakum kanalları üstelik buzda ve karda aracın yola yapışmasını sağlamaktadır. Yalnız sizin şita lastiği kullanmanız değil kül araçların şita lastiği kullanması gerekir çünkü şita lastiği takan güdücü fren yapıyor gerekli vuzuh duruyor ancak arkadaki çoban şita lastiği kullanmadığı için o mesafede duramadığından kayarak çarpıyor ve kazaya sebebiyet veriyor. Bunun dışında yolda rastgele şita olduğu kabil kış lastiği olmayan araçlar yolu kilitliyorlar ve bir nice kazaya sebebiyet veriyorlar. Eğer birey ve mülk güvenliğimizi korumak istiyorsak, araçlarımızı kış lastiği taktırmak zorundayız. Seçme ne kadar 1 Aralık ticari araçlar amacıyla resmi kış lastiği arızi zamanı ise da şu zaman cemi araçların bu lastiği takması gerekiyor” diye konuştu.

“Sürücüler bellek yağmasını beklemeyin, mağdur olabilirsiniz”

Cemal Aksan, ayrıca sürücülere hatır yağmasını beklememelerini çünkü lastikçilerin komple olabileceği uyarısında bulunarak, “Bizde tabiatıyla Son Teşrin ayının esasen beri korse üzerine tıpkısı bahir var. Sargaç fiyatları fiyatlı olsa de biz yeryüzü iktisadi çözümlü sunmaya çalışıyoruz. Bu nedenle tezyifkâr iri benzeri arzu var. Tekmil çevirgeç sürücülerinden irade ediyorum. Lütfen akıl yağdığı günü beklemesinler. Zira Düzce’deki lastikçi sayısı, çalışan eş sayısı, anahtar sayısı galiba. Kar yağdığı aktarılma geldiklerinde kıygınlık yaşanabilir. O yüzden henüz kar yağmadan havalar çok daha fazla soğumadan kış lastiklerini taktıralım. Ayrıca şita lastiği kullandığınız süre süresince yaz lastiklerinizi eskimiyor. Gerçekte ekonomik adına baktığınızda size tıpkısı sorumluluk dahi getirmiyor. Yani yazlık ayakkabı ve bot gibi düşünün. 365 dolaşma kullanmıyorsunuz birlikte senenin muhtemelen dönemlerinde kullanıyorsunuz. Hakeza üstelik hesaplı anlamda dahi esasen sürücülere bire bir külfet getirmiyor” şeklinde konuştu.

“Istila şita lastiği kazalara çağrılık çıkartıyor”

Vurgu, ayrıca yazlık lastiğin üzerine yapılan kar lastikleri zarfında uyarılarda bulunarak, “Kaplama lastik zaten adi araçlarda olmuyor. Büyük vesait için konuşayım. Baktığımız antlaşma bir iki önceki anlattığım özellikleri ile beraber kış lastiğinin zaten kauçuk yapısı yazın doğrusu tamamen ayrımlı. Fakat kaplama lastiklerde bunun tek etkisi. Gelgel sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü antlaşma kaplama haddizatında sıfıra düşüyor. İkincisi şita lastiğin üzerinde vakum kanalları var. Istila, lastiğin üstünde bu bakım kanalları yok, ayrıca ticari araçlarda lastiğin konusunda kar işareti olması gerekiyor. Şayet kim meni olan bire bir lastiğe bu şümul yaptılarsa, baktığın ahit dışarıdan şita lastikleri amma kullanımına döndüğümüz devir efektif anlamda tek etkisi bulunmamaktadır. Lastiklerde kaplamaların artması neticesinde trafik kazaları da meydana geliyor. Henüz sonrasında karayollarında şırakkadak yolun ortasına önünüze böyle tıpkı kaplama korse parçası çıkıyor ve sonu ölümle biten kazalar meydana gelebiliyor. O yüzden biz kaplama korse kullanılmasını başvuru etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: