Trakya’dan gelen “erke timleri” Kahramanmaraşlı afetzedeler için fariza başında

Trakya’dan depremlerin model üssü Kahramanmaraş’a gelen Trakya Cümbüş Dağıtım ZIYAN ETMEK (TREDAŞ) ekipleri, afetzedelerin enerji ihtiyacını bastırmak amacıyla 24 saat yakın çalışıyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat’ta meydana mevrut 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde birçok binanın yıkılması, ast ve üstyapının uymazlık görmesi zımnında erke kesintileri yaşandı. Sorunlarının çözülmesi için ülke genelindeki faaliyet tevzi şirketlerinin ekipleri bölgede görev aldı.

Türkiye’nin en batısındaki illerden Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’dan, kestirmece 1300 kilometre nöbet tekmil ederek Kahramanmaraş’a gelen TREDAŞ ekibi de zaman akşam herhangi bir çeşit hava koşulunda afetzedelerin erke ihtiyacının giderilmesi üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Çadır kentlerde aydınlatma sistemlerinin kurulması ve bakımı görevini üstelenen ekipler, tıpkısı zamanda çadırlarda geçer çıra, ısıtıcı ve elektronik aletler için enerji akışını sağlıyor.

“Günce ortalama 300 çadıra ulaşıyoruz. Kestirmece 7 bin çadıra bakım verdik”

Tekirdağ’ın Hastalıklı ilçesinden gelen canlılık mühendisi Kağan Dedeoğlu, AA muhabirine, afetin arkası sıra gönüllü yerine ekiplerle kente ulaştıklarını söyledi.

Çadır kentlere erke ödeme ve aydınlatma çalışmalarını 24 saat hakikat yürüttüklerini anlatan Dedeoğlu, “Biz 1300 kilometre alarga geldik. Türkiye’nin bildirme batısından Trakya Hareketlilik Dağıtım A.Ş. namına gönüllü çalışanlarıyla geldik. Ekiplerimiz gelmeye devam ediyor. 122 arkadaşımızla çalışıyoruz. Çadırlarımıza erke tedarik ediyoruz.” diyerek konuştu.

Dedeoğlu, yaşanan afetin çok büyük olduğunu vurgulayarak, “Bizim bile aynı şeyler yapmamız lazımdı. O yüzden buraya fahri adına geldik.” dedi.

Depremzede vatandaşlara yardım etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Dedeoğlu, psikolojik açıdan bölgede çalışmanın print olduğunu fakat zorlukları vatandaşlarla aşmaya çalıştıklarını tabir etti.

Dedeoğlu, gönüllü çalışmaya devam edeceklerine değinerek, şunları kaydetti:

“Geldiğimizde hezel havası oluşuyor, bizi halk üstünde tutuyorlar. Salim olsunlar. Ekiplerimiz çadırlara girdiği andan itibaren teyzelerimiz, dedelerimiz yanımıza geliyor, ‘Allah rızası üzere hangi isterseniz apotr olalım.’ diyorlar. Burada ne büyüklüğünde kalmamız gerekiyorsa kalacağız. Günlük ortalama 300 çadıra ulaşıyoruz. Kestirmece 7 bin çadıra hizmet verdik.”

“Onların mutluluğunu buyurmak bizlere üstelik bahtiyarlık veriyor”

Edirne’den gelen Berkay Alp birlikte afetzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını aktardı.

Herkesin elektriğe ihtiyacının olduğuna meni eden Kahraman, “İnsanların istinas ihtiyaçları var, telefonlarını şarj ediyorlar. Onların mutluluğunu fethetmek bizlere de mutluluk veriyor tabii ki. Elektriğe şişman gerekseme olduğu amacıyla TREDAŞ yerine geldik, gece gündüz demeden çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tekirdağ’dan mevrut Eyüp Kele, yaraları yok etmek üzere bölgede bulunduklarını dile getirdi.

Her çadıra enerji sağladıklarını anlatan Kele, “Onların acısını paylaşıyoruz. Aracısız hangi gelirse yapmaya çalışıyoruz. Bire Bir dolaşma ati ve görev süremiz dolacak, bizler evlerimize döneceğiz amma aklımız hep burada kalacak.” ifadesini kullandı.

Share: