MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Malazgirt Zaferi’nin 951. sene dönümü mesajı Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hala kıyıda köşede yabansı senaryolarla meşgul olan Bizans’ın varisleri hangi yaparsa yapsın, vatan tektir, adı Türk’tür, 951 yıldır namusumuza ve mukaddesat onurumuza emanettir, fazlası asla tecezzi edilmeyecektir. Tek makus oyun, hiçbir tiksindiren aldangıç Malazgirt’in şanına sıkıntılı düşüremeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 951’inci sene dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk tarihinin, birbiriyle eklemlenmiş kutlu zaferlerin ihtişamıyla süslendiğini, kadir ve yenmiş benzeri millet ruhunun bakımından güçlendiğini ve yükseldiğini belirtti.

“Başka benzeri ifadeyle, esbak kayıtlarımıza güzeşte seçkin zafer bağımsızlık haysiyetimizin zırhı, istikbal hedeflerimizin ziyneti olmuştur.” değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, ağustos ayının Türk milletinin zafer dualarının akseptans olduğu, meydanlarda kabaran inan ve iradesinin acımasızlık ve zilleti yendiği bire bir kamer olduğunu hatırlattı.

Malazgirt’ten Otlukbeli’hangi, Mercidabık’tan Mohaç’a, Balaban Taarruz’dan Dumlupınar’a büyüklüğünde Türk milletinin heybetli atılımların, eren zaferlerin övüncüyle yoğrulduğunu vurgulayan Bahçeli, bunlardan temas birisinin tarihe mühür vurduğunu, hepsinin bile birbirini tamamladığını aktardı.

“Bozgun kaçınılmaz kuzuluk gelmiştir”

Özellikle 951 yıl evvel fazilet ve fedakarlığın refakatiyle kazanılan Malazgirt Zaferi’nin, Küçük Asya’yu yurt yapan, zalimlerin hesabını bozan diriliş ve doğruluş şahikası olduğuna meni fail Bahçeli, şunları kaydetti:

“Malazgirt Ovası’nda sadece iki ayrı ordu, sadece iki ayrı cesamet paçarız adına mevzilenmemiş, bunlardan çokça elan önemlisi adalet ile asılsız, iman ile yezitlik karşı karşıya gelmiştir. Bayağı Malazgirt Meydan Savaşı çözümlemeli tıpkısı akılla ve uzun boylu tıpkı bakışla incelendiğinde, politik, askeri, kültürel, sosyal ve dini boyutları açısından tamamen birbiriyle karşıt düşmüş iki medeniyetin nasıl bir savaş halinde olduğu, kuşkusuz bir cepheleşme süresince düz aldığı örtüsüz şekilde görülebilecektir. Malazgirt Zaferi yakın davalarına kani arı sili yüreklerin, şehadeti başlangıçta kabullenmiş makro gönüllerin, mazluma dost, zalime antagonist kesilmiş yiğit neferlerin unutulmayacak, unutturulmayacak destanıdır.”

Sultan Alparslan’ın “Ego kendimi Allah’a adadım, benim için şehitlik üstelik muzaffer atılmak üstelik bahtiyarlıktır.” sözünün haddizatında paslı kilitleri söküp atan, çağ dışı engelleri yıkıp aşan inanmışlığın tebarüz ve temin kuvveti olduğunu tabir eden Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu:

“Bizans’ın er sayısı ve cebe teknolojisi konusundaki üstünlüğü mutlu ecdadımızın aklı, ahlakı, azmi ve anıtlaşmış cesareti karşısında tabiatıyla tutunamamış, nihayetinde yenilgi kaçınılmaz kuzuluk gelmiştir. 26 Ağustos 1071’bile Rum coğrafyası anne ve ebedi sahiplerine kucağını açmış, işgal ve ilkellik akıbet bulmuştur.

Hala kıyıda bucakta kaknem senaryolarla meşgul olan Bizans’ın varisleri hangi yaparsa yapsın, vatan tektir, adı Türk’tür, 951 yıldır namusumuza ve mukaddesat onurumuza emanettir, dahası katiyen tecezzi edilmeyecektir. Tek makus baziçe, tek mendebur aldangıç Malazgirt’in şanına iftira düşüremeyecektir.”

“Dokunaklı ve çalgın kaygı sahipleri ayaklarını balya almalıdır”

Zaferlerin geride noksan, tarihin aynı simultane cansız ve durmuş olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Odalık Alparslan’ın ve alp ecdadımızın Anadolu topraklarına diktiği var düzenek ve bağımsızlık fideleri çınarlaşmış, milletimizin ve mazlum toplumların tamamını gölgesine almıştır. Bizans’ın ve etki emellerinin dirilmesi için etkili halde olanlara hatırlatırım kim, Malazgirt Zaferi’nden bilahare düşmanı önüne kattığı kabilinden vatan topraklarından sürüp çıkaran taarruz şuuru bibi milletimizin vicdanında hastalık kadar durmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, bu nedenle çığlık ve kötürüm kuvve sahiplerinin ayaklarını denk alması gerektiğinin altını çizerek, “951 yıl evvel üzerinde yaşadığımız topraklara kardeşliğin ve baht ortaklığının tohumları saçılmış, asırlar süresince birlikte kökleşmiştir. Çok şükür kökümüz sağlam, önümüz aydınlıktır.” ifadelerini kullandı.

“Bilinmelidir ki, vatanın bedeli şahitlik ve gazilikle ödenmiştir”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

“Malazgirt Zaferi’nden Nazik Taarruz’a kadar geçen asırlar içinde adımız, anımız ve acımız tıpkısı reşit, gelişigüzel gülüp birlikte ağlamanın kerem ve hissiyatı iri Türk milletiyle gövde bulmuştur. Bilinmelidir ki, vatanın bedeli tanıklık ve gazilikle ödenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk tarihinin beher döneminde, milli bekanın muhafazası için emsalsiz sorumluluklar üstlenmiş, genişlik çetin imtihanları sabır ve vatanperverlikle önceki kahramanlık nişanesi ermiş ecdadımızı saygı ve rahmetle özge ediyorum.

Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıl dönümünde Iri Hakanımız Hükümdar Alparslan’a, kahraman neferlerimize, Şişman Taarruz’un 100’üncü sene dönümünde de Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’e, dava arkadaşlarına ve saygıdeğer şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler yakarma ediyorum. Yengi günümüz bol olsun. Vatanımız sonsuza büyüklüğünde var olsun.”

Share: