2023 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Çekim ve Bütçe Komisyonu Başkanı, YANLIŞSIZ Öğür Bingöl Saylav Cevdet Yılmaz, 2023 yılı bütçesinin Cumhuriyet’in 100. yılının bütçesi olma özelliğine eş olduğunu belirtti.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine, TBMM Cazibe ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Komisyon Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasa tekliflerinin imdi milletvekilleri yoluyla verildiğini, bütçe teklifinin ise derogasyon namına hükümet aracılığıyla hazırlandığını anımsattı.

Bütçelerin, iktisadi ve sosyal politikaların genel çerçevesini şekillendirdikleri kadar demokratlık kültürünün gelişmesi açısından da son merhale mefret olduğunu anlatan Yılmaz, “Bu bütçe, 2023 yılı bütçesi ve Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesini bu sene yapmış olacağız. Ayrıca bütçemiz ikinci tıpkı yüzyıla antre niteliğinde olacaktır. Bu çağ boyunca bütçelerimize, kalkınmamıza, demokrasimize katkıda kâin herkesi de bu vesileyle şükranla anıyorum. bundan sonra da birçok bütçeler diliyorum.” diye konuştu.

Yılmaz, komisyondaki bütçe müzakerelerinin, kestirmece ayrımsız maaş sürede, berenarı güç tempoda ve ardı ardına bitmeme eden toplantılarla gerçekleşeceğini dile getirdi.

Bu sene görüşmelerde, merkezi yönetim kapsamında 225 amme idaresine ilişik bütçe, 224 kuruma ait kesme hesap, 4’ü umumi teftiş koyulmak üzere 201 Sayıştay raporunun ele alınacağının altını çizen Yılmaz, “Bütçenin yanı sıra 2021 yılı kesme hesabını birlikte enformasyon etmiş olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılının bütçesi olma özelliğine erbap olan 2023 yılı bütçe görüşmelerinin ülkemiz ve milletimiz amacıyla görklü olmasını ve hepimiz üzere esenlik süresince geçmesini murat ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Cumhur Reisi Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Dalavere Bütçe Kanunu Teklifi’nin sunumuna başladı.

Share: