Komutan Işık, bilgileri aktardı

Kütahya Belediye Reisi Bilici Işık, bu yıl 34.’sü Bilecik’te yapılan Millî Tarımsal Mekanizasyon ve Erke Kongresi’ne dil cambazı kendisine katıldı.

1976 yılından günümüze kadar tek meydanlık verilmeden gelenek haline gelen Millî Zirai Mekanizasyon ve Erke Kongresi’nin 34.’sünü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kültür ve Tabiat Bilimleri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü familya sahipliğinde Tarım Makineleri Derneği (TARMAKDER) ve Türk Tarım Aygıt ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliğiyle gerçekleştirilen Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi’ne, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Bilici Işık, hatip adına katıldı.

Kongrenin amacı; ‘Zirai Mekanizasyon’ ve ‘Tarımda Erke Kullanımı’ alanlarında çalışmalar işleyen malumat insanlarını bire bir araya getirerek bilimsel vukuf paylaşımını nail olmak, üniversitelerden araştırmacılar ile ilgilendiren bölüm ve amme kurumlarından uzmanları tıpkı araya getirerek kâin durumu değerlendirmek, yapılması müstelzim ilmî ve kurumsal çalışmaları ortaya koymak.

Kongreye katılan Komutan Işık, ekincilik ve enerjinin Türkiye’nin geleceği olduğunu anlatım ederek, kendisinin böyle tıpkı kongreye nida edilmesinden memnun olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. – KÜTAHYA

Share: