Elazığ’da kız arkadaşını bıçaklayan doktorun 20 yıla kadar hapsi istendi

Elazığ’dahi tartıştığı kız arkadaşını bıçakladığı gerekçesiyle tutuklanan anestezi doktoru S.B. üzerine “Kadına karşı öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar mapushane cezası istemiyle sevgili açıldı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan T’nin, sakil S.B eliyle dirimsel tehlike oluşturacak şekilde vücudunun muhtelif yerlerinden bıçaklanması ve darbedilmesiyle ait yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Elazığ 3’üncü Kırıcı Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede vakfedilmiş sanık S.B için “Kadına cebin öldürmeye adım” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar delik cezası arzu edildi.

İddianamede, olayda yaralanan Dilan T. amacıyla Fırat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı aracılığıyla düzenlenen raporda, yaralanmasının kişinin yaşamını tehlikeye sokan tıpkı duruma bozukluk olduğunun belirtildiği kaydedildi.

Olay yeri inceleme raporu ve olay yeri fotoğrafların incelendiği, yatak odası ve mutfakta Dilan T’ye ilişkin olduğu değerlendirilen yumaklar halinde eş saç teller ile düzlük döşemelerinde, mutfak dolaplarında, duvarlarda ve perdede dem lekelerinin bulunduğu anlatım edildi.

İddianamede, şüpheli S.B’nin kız arkadaşı Dilan T’yi doğrulama ettiği bıçak ile dirimlik bölgesinden öldürme kastı ile cerh etmek aracılığıyla “kadına alın öldürmeye teşebbüs” suçunu işlediği, seçkin ne kadar şüphelinin alınan ifadesinde önce namına bıçakla kendisine saldıranın Dilan T. olduğunu ve kendisine müteveccih hakaretlerinden dolayı sinirlenerek bıçağı eline aldığını bildirme etmiş olsa birlikte nahak yere kımıldatma hükümlerinden çıkarmak amacıyla yapılan savunmasına saygınlık edilmeyeceğine saha verildi.

Sanık S.B. karşı 13 yıldan 20 yıla kadar mahbes cezasıyla yargılanması istek edildi.

Olay

Yenimahalle’de 23 Temmuz’da evde tartıştığı ayvaz arkadaşı duyum yitimi doktoru S.B. vasıtasıyla kol, bacak ve sektör bölgesinden bıçaklanıp, aldığı darbeler sonucu vücudunda göverti oluşan Dilan T, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde otama altına alınmıştı.

Olayın ardından polis güçleri ekiplerince gözaltına alınan münasebetsiz S.B, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hazar ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Share: