DÜRÜST Parti’den ricat eden Fakıbaba, Reisicumhur Erdoğan’la beyninde geçen diyaloğu anlattı: Bütün yolsuzluğu aktardım

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, YANLIŞSIZ Parti Şanlıurfa Saylav Ahmet Eşref Fakıbaba, esbak sabahleyin toplumsal medya hesabından yaptığı açıklama ile hem milletvekilliğinden hem birlikte partisinden incizap ettiğini açıkladı.

11 KAMER ILK ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMÜŞ

Gündeme bomba üzere sakıt bu fenomen sonrası sistem şaşırtı istifanın perde arkasını düşkünlük etmeye başladı. Konuyla ait bu sabah Fox TV ekranlarında yayınlanan Ayırtı Saat programına misafir olan Ahmet Eşref Fakıbaba, 11 ay ilk Reisicumhur Erdoğan’la yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

“BÜTÜN KİRLİLİĞİ AKTARDIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde ildeki hep aksaklıkları aktardığını anlatım fail Fakıbaba, “11 kamer ilk sayın Cumhurbaşkanımıza tek tek Urfa’daki adaletsizliği, yolsuzluğu, kirliği hepsini aktardım. Kendisi beni dinledi. Türe verdiğine inanıyorum. Ama doğruluk vermiş olsaydı söylediklerimi dikkate alırdı” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ’YE KATILIYOR

Öte yandan, AK Tümen’den ve milletvekilliğinden incizap kararı düzlük Fakıbaba, Meral Akşener önderliğindeki İYİ Tümen’ye katılma kararı aldı. Fakıbaba konuyla ilgili açıklamasında, “Bağımsız Milletvekili bir insanım. Vekillikten birlikte istifamı gönderdim. Etik namına bile Fakıbaba’ya yakışan aynı fenomen. Ben ne DOĞRU Partiliyim ne da vekilim. Bağımsız Milletvekili yurttaş adına tümen seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Öğür seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki sefer görüştüm ve inandırma oldum” dedi.

İSTİFA MESAJINDA NELER YAZIYOR?

Fakıbaba istifasını duyurduğu açıklamasında “2003’te üyesi olduğum AK Parti’üstelik ayrı ayrı makamlarda görev ika fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına candan teşekkür ediyorum. Bu 20 sene içerisinde çokça altın arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım amacıyla üzgünüm. Fakat siyasal ve sağtöresel anlayışıma makul olmayan ara sıra kişilerle bundan hakeza bu arada olmayacağım üzere da mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Share: