Yozgat’ta Dezavantajlı Grupların Belirlenmesine Müteveccih Düz Taraması Yapılıyor

Yozgat’ta vatandaşların kamu hizmetlerinden henüz hızlı yararlanması amacıyla dezavantajlı grupların belirlenerek toplumsal riziko haritalarının oluşturulmasına müteveccih icraat sürüyor. Karı ve Içtimai Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bu kamer sonuna büyüklüğünde çalışmaları tamamlaması planlanıyor.

Yozgat Eş ve Içtimai Hizmetler İl Müdürü Abdullah Cıvıl Cıvıl, orak ayı ayından itibaren alanda olduklarını, bakanlığın talimatları ve valiliğin koordinasyonunda aylık 2 bin 500 kişiyle ülfet sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. 9 bin 300 kişiyle ülfet sağladıklarını tamlayan Hareketli, “Ulusal aşama ziyareti programı mabeyin kocaoğlan böylelikle tamamlanacak. Eğer ikinci bir buyruk gelirse biz gene haneleri konuşma etmeye bitmeme edeceğiz. Sayı Farkı bizler 2 bin-2 bin 500 aralığında kişiyle mülakat yapmaya çalışıyoruz. 13, bir da form olmak için toplam 14 ilçemizde 5 içtimai hizmet merkezimizde 33 sülale sosyal destek, yani ASDEK personeliyle alanlardayız” dedi.

“BİZLER ARTIK KÂM ODAKLI DEĞİL, ARZ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Özellikle hanelere anbean vatandaşların taleplerini aldıklarını bildiren Canlı, “Bizler imdi kâm odaklı değil en odaklı çalışıyoruz. Şöyle ki, sağlıkta veyahut dahi değişik kurumlarda işler yürütülüyor. Bizler de bu konularda karşılaştıkları sorunların tespitini yapıyoruz. Hanenin dirimsel düzeyini, özürlü ve yaşlı var mı? Bunların toplumsal hizmetlerden yararlanıp yararlanmadıklarını, bala varsa çocukların eğitim bilimi durumlarını, kadın varsa perçinlemek üzere köylerimizde âdeta gruplarda dahi olsa eğitimler düzenleyerek, kendilerini desteklemeye çalışıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“BİRÇOK HANENİN SOSYAL EKONOMİK YAPISININ BAĞAN OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Ziyaretlerde zaman zaman yabansı durumlarla üstelik karşılaşabildiklerini kaydeden Hareketli, şöyle bitmeme etti:

“Boğazlıyan Fark Etmek köyünde tıpkı amansız hastalık hastamızla karşılaştık. Muhtelif sorunları vardı, sağlığa yönlendirdik. Onun haricinde evde hizmet hizmetiyle ilişik işlemleri başlatarak kendilerine destek olmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz tespitlerde bir nice hanenin içtimai hesaplı yapısının bağan olduğunu gördük. Sorduğumuz sorulara sunturlu cevaplar alıyoruz, güzelce dönüşler sağlıyoruz. Bugüne kadar 9 binin üzerindeki başvurularda tahminî kendisine 300 tanesine aksiyon kurmuş veyahut yaptığımız tespitlerde kari yazar sıfır kişilerin kari edip olabilmesi üzere umum eğitimlerle, kaymakamlık milli eğitim bilimi müdürlükleriyle görüşerek kursların açılması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. İş-Kur’a yönlendiriyoruz. İnanıyorum ki bu adımlar toplumu elan canlı kılacaktır. Bizlerin bu ziyaretleri haber tabanınızı güçlendirmektedir. Hanelerimizi vasıta altına almaktayız ve anahtar altına alarak de ferda temas sosyal hizmet anlamındaki benzeri yardım kurumlarından yahut farklı programlardan faydalanmaları durumunda tekrar incelemeye ister kalmayacak. Hızlıca o haneye bakarak, elimizdeki verileri kullanarak akıllıca toplumsal hizmet modelini kendilerine sunmaya çalışacağız.”

Share: