Gaziantep’te lastikçilerin şita mesaisi

Gaziantep’te lastikçilerin şita mesaisi

Gaziantep’te oto lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu

GAZİANTEP – Gaziantep’te hava soğuması ve yağışların başlamasıyla bu arada kış lastiği muvakkat zorunluluğunun 1 Fasıla’ta başlayacak olması zımnında lastikçilerin kış lastiği iare mesaisi başladı.

Gaziantep’te çekicilik soğuması ve yağışların başlamasıyla bu arada kış lastiği geçici zorunluluğunun 1 Boşluk’ta başlayacak olması zımnında lastikçilerin kış lastiği iare mesaisi başladı. Gaziantepli vatandaşların karlı ve buzlu havalarda kıygın koyulmak istemeyen miftah sahipleri kar lastiği taktırmak amacıyla lastikçilere giderek araçlarına lastiklerini taktırıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla, şehirlerarası karayollarında sâri ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda şita lastiği takılmasını zorunlu kılan “şita lastiği uygulaması” 1 Boşluk 2022 tarihi itibarıyla başlayacak. Kış lastikleri iklimsel değişimler nedeniyle farklılık gösteren çekicilik koşulları ve buna bağlı yerine mütebeddil kat durumlarına karşı sürüş ve birey güvenliğine katkıda bulunur.

“Yazlık korse ile kışı geçirim diyerek düşünenler hatalı düşünüyor”

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesinde özel benzeri sargaç firmasında lastik satma sorumlusu kendisine müteharrik Sert Özberk, kışlık lastiklerin önemine değindi. Özberk, “Şehitkamil Sanayi Sitesi sadık lastik ispit işi yapıyorum. Bilinen artık antlaşma yazlıktan kışlığa geçiş dönemi, bununla ait firmaların mecburu olan ticari göçüm ve araçların yazlıktan kışlığa geçişinin yapıyoruz. Yazdan kışlığa insanların geçişlerini sağlayacağız. Kışlık lastikler cesim aynı öz, hep bunun üzere kusurlu markalar, bozuk firmalar ile çalıştıkları için yahut böyle ayrımsız şita olacağını bilmiyorduk. Yazlık ile kışlık beyninde şişman ayırt var. Yani bunu yazlık ile kışı geçirim diye niteleyerek düşünenler hatalı düşünüyor. Bunun aynı lastik ağacı, diş, devir, fren sayısı var. Yol tutuşu var bunun ile ilgili kışlık lastikler tabi ki üstelik heybetli bir özdek herkesin kışlık lastiklere geçmesini öneriyoruz. Bağımlı ki dahi bilinen ve birinci sınıf markalar ile geçilmeli” diye konuştu.

Kışın albeni şartlarından çevre ülkü yaşamamak üzere kışlık lastiklerini yenileyen kamera Fatih Mevsuk Demir, “Tekerlerimi değiştiriyorum. Henüz ilk başka bir ayraç tekerlek tercih etmiştim. Şimdi apayrı aynı marka tercih etim. Yazdan kışa geçiyoruz o yüzden lastiklerimi değiştiriyorum. Kışın sorun yaşamamak amacıyla hava şartlarından dünya, tekerleğimi yenileyip yolda olsun arazide olsun kış lastiklerimi takmayı yeğleme ettim lastiklerimi onun amacıyla değiştiriyorum. Geçen yıl yaşadığımız sorunları yaşamamak amacıyla bu yıl yazlık lastiklerimi kışlık lastiklerim ile tebdil kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Kış lastiği karşı bilinmesi gerekenler

Uzmanlar şita lastiklerinin hakkından bilinmesi gerekenleri üzerine ise dış derinliği yaz lastiklerine göre genellikle daha fazla olduğunu ve lastiklerinde desen doluluk oranının ise standart lastiklere bakarak daha bir iki olduğunu bunun ise sefer yüzeyindeki kar, buz, akarsu, çamur kabil maddelerin oluklardan dışarı atılmasının henüz bayağı olduğunu rapor etti. Antrparantez uzmanlar, kış lastiklerinin yalın deseninde imdi kılcal suratsız ve omuz bloklarının dişli tıpkısı yapısı bulunmasının ise karlı, erimiş karlı ve çamurlu yüzeylerde arttırma çekiş sağladığını belirterek, kış lastikleri hususi karışımı yardımıyla +7 derecenin altında sertleşmediğini ve tutunma özelliklerini koruduğunu de kaydeden uzmanlar, seçilen şita lastiğinin üzerinde mutlaka şita lastiği süresince kar tanesi deseni olan üç zirveli biberli işaretinin olması gerektiğini bile belirtti.

Share: