Göztepe hayata döndü

Spor Küfe 1’inci Lig’üstelik yoğun evinde Bodrumspor ve Sakaryaspor mağlubiyetleriyle taraftarını üzen Göztepe, keskin gidişatı Erzurum’dahi durdurdu. Soluk-kırmızılılar Erzurumspor FK deplasmanında 1-0 galip gelerek hem yağız bulutları dağıttı hem da baştan Play-Off amacında umutlandı. Ligdeki 8’inci galibiyetini elde eden Ayn-Ayn, 27 puana yükseldi. Göztepe, bu sezon dış sahada ise 4’üncü el kazanmasını bildi. Daha önce Sakaryaspor’la Kullanılmamış Malatyaspor’u 1-0, Çaykur Rizespor’u da 2-0 yenen sarı-kırmızılılar, Erzurum’dan birlikte mutlu ayrıldı. Teknik mesul Şakir Özkayımoğlu bağımsız milletvekili galibiyet hedefledikleri maçı kazanmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Haddinden Fazla mefret eksiklerle sahaya çıktıklarını vurgulayan Özkayımoğlu, “İsmail Köybaşı ve Dino Arslanagic rahatsızlıklarından, Palmer sakatlığından, kalecimiz Ekrem birlikte cezasından muhit aramızda olamadı. Fakat gelişigüzel şeye rağmen makro bir Göztepe ruhu sahada vardı. Takımımız samimi mücadele ederek, sahaya seçkin şeyini verdi. Önümüzde bir Bandırmaspor maçı var. Evimizde oynayacağımız serencam seyircisiz müsabaka, ardından taraftarımıza kavuşacağız. Bizim açımızdan Erzurumspor galibiyeti şahane oldu. Herkesi tebrik ediyorum. Bunun devamını getireceğiz” dedi.

ARDIL ÖZÇİMEN ISTAMPA VURDU

Göztepe’da birinci kaleci Ekrem Kılıçarslan’ın ceza dolayısıyla Erzurumspor FK karşısında kaleyi esirgeyici Ardil Özçimen galibiyetin mimarlarından oldu. Bu zaman ligde ilk kez sahaya 11’dahi sâdır ast bina patentli 21 yaşındaki file bekçisi, kurtardığı penaltıyla Göztepe taraftarının gönlünde hükümdarlık kurdu. Maçın 45’inci acilen Olanare’ye argıt vermeyen Ardil, iri neşe yaşadı. Teknik sorumlu Şakirözkayımoğlu da güre kaleciye övgüler yağdırdı. Özkayımoğlu, “Akademimizin gururu Ardil penaltı kurtardı ve eksiksiz oynadı. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.

YIĞIT YASİN İŞ BAŞINDA

Göztepe’nin kaptanı Yasin Öztekin gine gemisini kurtardı. Hafta içinde Kocaelispor’a nakil olacağına dayalı duyum sâdır ancak takımda kalacağı açıklayan görmüş geçirmiş aktör, Erzurumspor FK maçında attığı golle 3 puanı getirdi. Maçta ilk ceza vuruşu kaçıran 35 yaşındaki kanat oyuncusu, 44’üncü dakikada ise takımı adına golü kaydetti. Göztepe’de bu sezon sergilediği performansla balaban işlere imza atan Yasin, toplanmış gol sayısını da 6’ya çıkararak tekrar klasını ortaya koydu.

Share: