Erzincan’da şita lastiği denetimi

Erzincan’da başlayan mecburi kış lastiği uygulamasının arkası sıra polis ekipleri, kış lastiği üstünkörü zorunluluğu bulunan araçları denetledi. Zorunlu olduğu halde araçlarına şita lastiği taktırmayanlara ise idari nakdî ceza uygulandı.

Türkiye genelinde kış lastiği arızi zorunluluğu 1 Çatlak’ta başladı ve 1 April 2022’ye kadar devam edecek. Erzincan İl Güven Müdürlüğü Gidiş Geliş Fal Yazıhane Müdürlüğü ekipleri, ulaşımın okunabilen, sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi ile kaza sonucu ölümlerin ve tehlikeli yaralanmaların önlenmesi üzere daim namına trafik uygulamaları yapıyor. Ekipler, kentin methal ve çıkış uygulama noktalarında kamyon, cazibeli, tanker ve otobüs kabil ticari neşelilik gösteren araçları yegâne tek durdurarak lastik kontrolü ve dişlerinin ölçümünü yaptı. Uygulamada anahtar sürücüleri ise polis güçleri ekipleri eliyle şita lastiğinin önemi hakkında bilgilendirildi. Denetimlerde, lastikleri kanuni standartlara bakarak 4 milim diş derinliğinden birkaç sıfır ve standartlara uygun olan vesait yolculuklarına bitmeme etti. Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayanlara ise idari nakdî ceza uygulandı. Son olarak, Erzincan Havza Gidiş Geliş Bakı Büro Müdürlüğü uğrunda angarya ve palyatif taşımacılığı işleyen araçlar üzerinde kış lastiği istimal zorunluluğu ile ilişik denetimler yapılarak vatandaşlara hızlı vesile kullanmamaları, kış lastiği kullanmaları ve gidiş geliş kuralları üzerine brifing yapıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Trafik kazalarının meydana gelmesinde koca kurum oynayan şita mevsimi koşulları ve gidiş geliş güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alındığında vatandaşlarımızın fert ve mülk güvenliğinin korunması için; İlimizde, il sınırları içerisinde 01 Aralık 2022 ile 01 April 2023 tarihleri beyninde ticari amaçlı bulaşıcı ve abra taşımacılığında makbul eksiksiz kamyon, gelgelli, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ticari geçici taşımacılığı işleyen otomobillerin kış lastiği kullanımı mecburi hale getirilmiştir” denildi. – ERZİNCAN

Share: