Gürsel Erol: Elazığ, AKP İktidarında Kıyamet Değil Kıygınlık Bölgesi Oldu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Rize’nin arkası sıra Düzce’nin birlikte Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla facia bölgesi car edildiğine ilgi çekti. Erol, “Dürüst Parti Elazığ’ı çantada keklik gördü, biz bakım götürsek de götürmesek da kuşkusuz olsa bize oy veriyorlar diyerek her konuda mağdur etti. Bakanlık dağıtımıyla ilgili, bugüne büyüklüğünde kabinede Elazığlı benzeri bakanın olmamasıyla ilişkin hizmetlerin getirilmesiyle ilişkin, sakim giden işlerin yapılması, ovaların sulanması aklınıza gelebilecek temas konuda Elazığ bire bir mağduriyet bölgesi oldu” dedi.

CHP Elazığ Mebus Gürsel Erol, 2020 yılında Elazığ’de meydana gelen depremin ardından hem CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun hem bile kendisinin lüzum kanun teklifleriyle lüzumlu soru önergeleriyle gerekse üstelik matbuat açıklamaları ile şehrin kıyamet bölgesi zar edilmesi gerektiğini dile getirdiklerini anımsattı. Buna denk Dürüst Parti Elazığ milletvekillerinin ve kâh bakanların kanunda ‘kıran bölgesi’ diye benzeri ibare olmadığını söylediklerini hatırlatan Gürsel Erol, bugün yaptığı açıklamada depremden bilahare Elazığ’ın sahipsiz kaldığını, şehrin kaderine ayrılma edildiğini belirtti. CHP iktidarında Elazığ’ın bire bir bakanı olacağını ve şehrin kül sorunlarının çözümüne talip olduğunu kaydeden Gürsel Erol şunları söyledi:

“FACIA BÖLGESİNİ TEMAS PLATFORMDA DİLE GETİRDİM”

“2020 yılında incitici bir deprem yaşadık. Deprem sonucunda fert kayıplarımız oldu. Elazığ’de hak sahiplikleriyle ilgili dünyalık kayıpları oldu. Yaşanan sorunla ilgili, sorunların çözümüyle ilişkin birçok beklentiler var. Vatandaşlarımızın, doğruluk sahiplerimizin mağduriyetleri var. Dönem dönme ben bu konuyu Meclis’te gündeme getirdim. Bu konuyla ait istifham önergeleri, yasa teklifleri verdim. Ulusal ve domestik televizyonlarda kamuoyunu bilgilendirdim. İlgili bakanlıkların sorunun çözümüyle ilgilendiren katkılarını bekledim. Amma tığ bu depremin Elazığ’üstelik yaşandığı geçmiş günden beri hem Sayın Umumi Başkanımız hem birlikte ilin Saylav kendisine ben Elazığ’ın afet bölgesi zar edilmesi gerektiğini, bunun bir vakitler örneğinin olduğunu, Erzincan’birlikte bakanlar kurulu kararıyla Erzincan Depremi sonrası ilin kıran bölgesi car edildiğini ve sorunların çözümü üzere geçici kanun maddelerinin çıkarıldığını, yaşanan sorunların bu yasa maddeleri doğrultusunda çözüldüğünü söylemiştim. Bizim bu söylemlerimiz karşısında Elazığ’üstelik ilin Ak Parti milletvekilleri ve bazı bakanlar kanunda ‘afet bölgesi’ ibaresinin olmadığını, afet bölgesi ilan edilemeyeceği konusunda açıklamalar yaptılar. Ayrıca bizim kanun bilmezlikle suçlandığımız dönemler oldu.

“ELAZIĞ HALEN SAHİPSİZ BİR KENT OLARAK KADERİNE TERK EDİLMİŞ”

Henüz ahir süreçlerde Rize’da tıpkısı başat felaketi yaşandı. Rize’dahi yaşanan yeğin felaketinden sonra Sayın Cumhurbaşkanı’nın benzeri açıklaması oldu. Dedi kim; ‘Bakanların ve ilin milletvekillerinin talebi doğrultusunda Rize’yi kıyamet bölgesi car ettik.’ Esasen geçtiğimiz günlerde Düzce’bile benzeri sarsıntı yaşandı. Düzce’deki yurttaşlarımıza eski olsun dileklerimi iletiyorum. Fert kaybının olmaması de artı ayrımsız müjdeli gelişmedir. Amma son itibariyle zaman Sayın Cumhurbaşkanımız tıpkı izah yaptı ve Düzce kıran bölgesi ilan edildi. Tığ oralar sebep kıran bölgesi car edildi diye niteleyerek sorgulama peşinde değiliz. Bizim sorumuz şu; Rize’ye gelince facia bölgesi car edilirken, Düzce’ye gelirken kıyamet bölgesi zar edilirken Elazığ illet afet bölgesi ilan edilmedi? Elazığ halen sahipsiz tıpkısı kent yerine sarsıntı sonrası yaşanan sorunlarla ilgili kendi kaderine infirak edilmiş durumda. Canan hemşehrilerim buradan size sesleniyorum, bu iktidarın Elazığ’a yaklaşımı budur. Yani Selim Parti Elazığ’ı çantada keklik gördü, tığ hizmet götürsek da götürmesek üstelik elbet olsa bize fikir veriyorlar diyerek değme konuda kıygın etti. Vekâlet dağıtımıyla ilgilendiren, bugüne büyüklüğünde kabinede Elazığlı benzeri bakanın olmamasıyla ilişik hizmetlerin getirilmesiyle ilgilendiren, eksik revan işlerin yapılması, ovaların sulanmasıyla ilişik, aklınıza gelebilecek seçme konuda Elazığ ayrımsız mağdurluk bölgesi oldu.

“ELAZIĞ’IN CEMI SORUNLARINI ÇÖZMEYE TALİBİZ”

Amma bizim iktidarımızda, Umumi Başkanımızın Elazığ’a geldiğinde tabir ettiği kabilinden Elazığ’de benzeri bakan olacak ve Elazığ o bölgede tayyareci diyar zar edilecek. ve kalkınmada öncelikli ülke olarak, değme sorunun arkasında biz olacağız. Bugüne kadar Elazığ’birlikte yaşanan hep sorunları Elazığ’ın erk partisinin milletvekili yahut değişik tıpkı görevde çözmeye biz eğilimli olacağız ve yaşanan sorunları çözeceğiz. Elazığ imdi iyesiz tıpkı site olmayacak.”

Share: