Cumhur Reisi Erdoğan, DOĞRU Tümen 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu: (2)

Reisicumhur ve DOĞRU Tümen Umumi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, YANLIŞSIZ Fırka’nin oylumlu milletin sinesinden zade, onun gösterdiği doğrultu dışında hiçbir yola başlama etmemiş, kaderini onunla bütünleştirmiş tıpkı akıntı olduğunu bildirdi.

Erdoğan, ATO Congresium’da planlı “YANLIŞSIZ Tümen 21. Kuruluş Sene Dönümü Programı”nda yaptığı konuşmada, seçime küsurat 10 ayda, anne kademeyle, avrat kollarıyla, toyluk kollarıyla bu arada balaban tıpkısı gayretle koşacaklarını söyledi.

DOĞRU Fırka’nin umumi başkanından teşkilatına, sandıkta düşünce veren seçmenine kadar mecmu mensuplarının bu büyük sorumluluğun vebalini üstlendiğini tamlayan Erdoğan, “Umumi merkezimiz cümle organlarıyla davamızın karargahıdır. İl başkanlarımız, davamızın illerdeki öncü beyleridir, toprak yönetimlerimiz partimizin sahadaki Alperenleridir, uray başkanlarımız şehirlerimizin hizmet erleridir. DOĞRU Parti’bile fariza düz, organ olan beherglas kardeşim mutlu mücadelemizin kendi mahallindeki temsilcileridir. Bu anlayışla cümle yol arkadaşlarımdan ‘İbrahim’in ateşine akarsu taşıyan karınca’ misali, ‘Benim olmadığım yerde kimesne yoktur’ şuuruyla, var gücüyle çalışmasını, çabalamasını bekliyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Reisicumhur Erdoğan, programın katılımcılarına müteveccih sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler, unutmayın omuzlarınızda kısık tıpkı yük taşıyorsunuz. Yalnız 85 milyonun değil, iştiyak coğrafyamızdaki 100 milyonlarca kardeşimizin bile umudunu taşıyorsunuz. Helal caize peşinde koşan emekçilerimizin, ülkeye kalburüstü evlatlar yetiştiren anaların, hayatının baharındaki gençlerimizin, güneşin altında arak döken çiftçilerimizin, devlete bakım eden amme görevlilerimizin, eli alesta gözü ufukta el bekleyen askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, asayiş korucularımızın, al bayrağımızı dünyanın ciharıyek ucunda gururla dalgalandıran resmi ve özel parçalanmamış temsilcilerimizin, ülkenin geleceğine yatırım fail girişimcilerimizin, ciğerparelerine kavuşmak amacıyla 1080 gündür yavru nöbeti markajcı Diyarbakır annelerinin, 15 Orak Ayı gecesi engelsiz elleriyle tankları durduran yiğit milletin, sözün kısası 85 milyonla alay malay yüzlerce milyon dostumuzun dahi mesuliyetini taşıyorsunuz.”

“Bizim bu ülkeye elan yapacak çok işimiz, çok hizmetimiz var”

Cumhur Reisi Erdoğan, gelişigüzel adımda, rastgele faaliyette bu şuurla cereyan edildiğine ilgiyle inandığını belirterek, “Bizim bu ülkeye elan yapacak haddinden fazla işimiz var, bizim bu millete getirecek çıktı hizmetimiz var, bizim evlatlarımızın geleceğinin inşasında atacak bundan sonra adımımız var. Bizim Mutedil Asya’dan Balkanlar’a, Afrika’dan dünyanın dört bir yanına büyüklüğünde gözünü ve kalbini Türkiye’ye yöneltmiş 100 milyonlara verecek artık umudumuz var. Bizim maziden atiye kurduğumuz köprümüzü uzatacak daha çok yerimiz var.” dedi.

Cumartesi haset Çorum ve arkası sıra Nevşehir’bile Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Sene Dönümü Anma Programı’na katıldığını hatırlatan Erdoğan, “Bir olduk, kurnaz olduk, etkili olduk, cömert olduk, hep birlikte Türkiye olduk.” ifadelerini kullandı ve elan yapacak çok işlerinin olduğunun altını çizdi.

Reisicumhur Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sarıldığımız müddetçe Allah’ın izniyle bunların hepsini de hayata geçireceğiz. SELIM Fırka’nin bundan sonraki sene dönümlerini aha bu adımların eşliğinde henüz iri aynı gururla, sevinçle, haddinden fazla daha nazik tıpkısı coşkuyla kutlayacağız. Çünkü tığ bu kocaman milletin sinesinden doğmuş, onun gösterdiği yön dışında hiçbir yola başlama etmemiş, kaderini onunla bütünleştirmiş benzeri hareketiz.

Herkes kabilinden tığ de bire bir devir bu fani alemden göçüp gideceğiz. 2 metreküplük tıpkı mezar bekliyor bizi ve geride bire bir bugün bizim ecdada yaptığımız gibi nesiller boyunca hep hayırla elgin edilmemizi sağlayacak asar, hizmetler, başarılar, fetihler bırakmış olmayı ümit ediyoruz.”

“2023 gençliğimizin patlama yılı olacak”

Reisicumhur Erdoğan, salondaki gençlerin tezahüratları üzerine, “İşte bilgisizlik burada, ben dahi bu gençliğimizle kıvanma ediyorum. Haddinden Fazla hız edeceğiz, çok çalışacağız, 2023 gençliğimizin patlama yılı olacak. Sizlerin seçme birinizin da tıpkısı hissiyatı taşıdığından çıngı kadar şüphem yok.” değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Share: