ESAS Araştırma’nın 26 ilde gerçekleştirilen serencam anketinde YANLIŞSIZ Parti’nin görüş oranı ilgi çekti

Türk siyaseti 2023 seçimlerine daha çok aylar kala, seçme havasına girmeye başladı. Aykırılık partilerinin kuma aday kendisine birtakım göstereceğine ilişkin soru işaretleri seçme sabık periyot artmaya devam ederken, 26 ilde gerçekleştirilen benzeri anketin sonuçları epey ilgi çekti.”

“BU ALIM SATIM SEÇİM OLSA KİME OY VERİRDİNİZ?”

Asal Araştırı şirketi yoluyla İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Görgülü, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’birlikte 2 bin 312 emanet ile yapılan ankette vatandaşlara, “Bu alim satim milletvekili genel seçimi olsa ne siyasi partiye görüş verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

DOĞRU PARTİ YÜZDE 38.4 İLE İLK SIRADA VADI ALDI

5-14 Ekim tarihleri arasındaki yapılan anketin sonuçlarına göre AK Parti, tıpkısı eski ankete göre oyların yükseltti ve yüzde 38.4 ile ilk sırada saha aldı. CHP birlikte ise oyların düştüğü görülürken yüzdelik 23.5 ile ikinci oldu. Bir şekilde oyları mütenakıs İYİ Parti ise yüzde 11’dahi kalarak üçüncü tam kayran aldı. Yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Beklenti Özdağ’ın liderliğini yaptığı Galebe Partisi’nin birlikte oylarını artırdığı görüldü.

Diğer partilerin görüş dağılımı ise şöyle oldu:

HDP: Yüzde 10.7

MHP: Yüzdelik 9.1

Zafer: Yüzdelik 1.5

DEVA: Yüzdelik 1.4

Y. Refah: Yüzde 1.1

SP: Yüzde0.9

GP: Yüzde 0.9

BBP: Yüzde 0.8

MP: Yüzde 0.7

Share: