Kastamonu haberi! Kastamonu Üniversitesi öğrencileri derslerini sahada işliyor

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri derslerini kentin tarihi, katıksız ve turistik yerlerini gezerek işliyor.

Fakültedeki 120 öğrenci Açar ilçesine düzenlenen gezide ilçenin tarihi yerlerini gezerek natür yürüyüşü yaptı.

Öğretim Görevlisi Bilgi Haberal, AA muhabirine, derslerini kılgısal ve sahada yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Açacak ilçesinin saf güzelliklerini öğrencilerle buluşturmak amacıyla gezi düzenlediklerini belirten Haberal, “Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarında sunma çokça martir veren ilçenin Araç olduğunu araştırmalarımızda öğrendik. Ailelere gittiğimizde ya şehidi var ya üstelik bire bir şehit yakını var. Tığ dahi ilk etapta Çevirici Savaş Müzesi’ne gittik. Peşi Sıra Miftah Belediye binasının altında mevcut müzeye gittik. Araç’ın evcil hars ve yaşamını geçmişten günümüze yansıtan tıpkısı müzeyi gezmiş olduk. Kaleye çıktık, inanç turizmi açısından çok muhteşem 600 yıllık benzeri geçmişi olan Çalık Beyazıt Cami’yi, Evkaf Hamamı’nı, Elele Eş Kooperatifi’ni gezdik.” dedi.

İlçenin katıksız güzelliklerini üstelik görme imkanı bulduklarını nâkil Haberal, öğrencilerin birlikte geziden son basamak kıvançlı kaldığını ifade ederek, geziyi düzenlemede havari olan gurur ve kuruluşlara teşekkür etti.

Share: