Yıkılan okulun bahçesi geceleri alkoliklerin mekanı oldu

Yıkılan okulun bahçesi geceleri alkoliklerin mekanı oldu

3 yıl geçmiş yıkılan okullarını kalın kafalı istiyorlar

Mahalle sakinleri: “Çocuklarımızı güvenle hariç bırakıp baziçe oynatamıyoruz”

DÜZCE Düzce’nin ilk yapılan okullarından birisi olan Işık İlkokulu’nun yıkımı ile birlikte kazı alanına dönen okul bahçesi alkoliklerin mekanı haline geldi. Okul bahçesinde yaşanan töre dışı olaylara da isyan fail sokak sakinleri, okullarının yeniden yapılması için çağrıda bulunurken, torunlar ise tekrardan okullarına kavuşacakları haset bekliyor.

Düzce merkeze mecbur Öz Mahallesi Yunus Emre Sokak’ta 1963 yılında yapılan ve dönemin geçmiş ilkokulları ortada düzlük kayran Işık İlkokulu 3 sene ilk yavaş hasarlı olması sebebiyle yıkıldı. Adına ise yıpranmamış meslek yapılması planlanıyordu. Ancak aradan güzeşte 3 sene ortamında ekol inşaatı tıpkısı tip başlamadı. Bile hafriyat alanına dönen meslek bahçesi bile adeta alkoliklerin uğrak mekanı oldu. töre dışı olayların da yaşandığı sokak sakinlerini huzursuz ediyor. Sokakta mevcut ve okulun bahçesini oyun sahası namına kullanan çocuklar ise etanol şişelerinin arasında oyun avutmak zorunda kalıyor. Şikayetçi olan çıkmaz sakinleri sorunun biran ilk çözüme kavuşmasını ve yıkılan okullarının adına baştan meslek yapılmasını istiyor.

“Başımız burada yaşanan ahlaksızlıklar nedeniyle belaya girecek”

Mahalle sakini Zeki Kapankaya, okullarını vurdumduymaz istediklerini belirterek, “Burası 1963’de yapılan Düzce’nin sunu bozuk okullardan biri olan Işık İlkokulu. 3 yıl oldu bizim okulumuz yıkıldı. Burada terbiye gören çocukları ise aldılar Yunus Emre İlkokulu’na yerleştirdiler. Işık İlkokulu öğrencileriyle gelişigüzel karıştırdılar. Şu anda aileler burada şişman sıkıntı çekiyor. Burada oturan şahıslar Yunus Emre Okulu’na çocuklarını götürmeye çalışıyor. Işık ilkokulu ise bizim 60-70 senelik okulumuz. Yıkılalı 3 yıl oldu. İstenmeyen değme madde burada. Tığ burada başımıza hisse senedi almayalım, buraya okulumuzu ansız istiyoruz. Bura çarşının göbeğinde Öz Mahallesinin göbeğinde ama tarla oldu. Yetkililere sesleniyoruz bura okul apayrı benzeri özdek değil. Eğitim Bilimi verilecek saha. Tanımadığımız şahıslar okul dediğimiz bahçeye giriyorlar. Tığ okulumuzu istiyoruz, okul istiyoruz. Nerede ekol? Güvenlik kulübesi var camlarını kırdılar, kapıda demir konu vardı imdi yok” dedi.

“Çocuklarımızı güvenle dışarı bırakıp oyun oynatamıyoruz”

Öz Mahallesi sakinlerinden Tuğba Erdi, kendisinin bu mahallede oturduğunu ve çocuğunun 2. derslik öğrencisi olduğunu belirterek, “Okulumuz yıkıldıktan sonradan Yunus Emre Okuluna gidiyoruz. Işık İlkokulumuzun bu halde olmasından ufuk mağduruz. Burada aileler yaşıyor, çocuklarımız burada mahalle içre bahçe içerisinde makul sıfır şeyler oluyor. Çocuklarımızı güvenle hariç bırakıp oyun oynatamıyoruz. Çocuklarımız dışarıya çıkarken tedirgin oluyor. Ağaçların altlarına bakacak olursanız çığlık niyetlerle kullanıldığını göreceksiniz. Kavisli şeyler yapılıyor ve bununda önüne geçilemiyor. Arz azından okulun ayrımsız başlangıcının olması dahi buranın benzeri uyum içerisine alınmasını sağlar” diye konuştu.

“Ekol bahçesine yaraşıksız durumlarla karşılaşıyoruz”

Bölgenin emin olmadığını ve buraya tekrardan okul yapılmasını talip Mehtap Canlı, “Ben burada yaşıyorum, buranın gündüzü ayrı gecesi ayrı, okulumuzun bahçesi çok incitici. Madde kullananlar oluyor polisi çağırıyoruz geliyorlar amma ertesi dönüş gene aynı oluyor. Çocuklarımızın burada sıkıntı oynayamıyorlar kesiksiz peşlerinde geziyoruz. Biran ilk okulumuzun yapılmasını istiyoruz bura çokça kötü durumda şu anda” şeklinde konuştu.

“Okulun bahçesine giremiyoruz, korkuyoruz”

Çocuklarda okulunun biran önce yapılmasını atlaya zıplaya, “Burada geliyorlar etil alkol alıyorlar, kırıcı yakıyorlar okulun bahçesine giremiyoruz korkuyoruz. Buraya meslek olsun okulumuzu istiyoruz. Güvenli olsun istiyoruz” ifadelerine vadi verdiler.



Share: