İş Tekellüm bakir sergisini Metaverse’te açıyor

Türkiye İş Bankası’nın 1940’lardan bu yana oluşturduğu ensesi kalın kılık koleksiyonuna eş sahipliği yapacak olan Beyoğlu’ndaki tarihi binasında yenileme inşaatı devam ederken, Müze çatısı altında vadi takanak eserlerden hususi tıpkısı seçkiyle hazırlanan NFT sergisi, Metaverse’te sanatseverlerle buluşacak.

“Tablolarla Boğaziçi’nde Bire Bir Balkon” adı sunulan işporta, blokzincir altyapısını kullanan ve merkeziyetsiz aynı yapıda kurulan Decentraland platformunda sunulacak. Sergide, İş Bankası Fotoğraf Koleksiyonu’nda düzlük düzlük Hikmet Biçimli, Izzetinefis Akdik, Zeki Yüksek İzer, Feyhaman Duran, İbrahim Temiz, İbrahim Çallı, Cevat Erkul, Hulusi Mercan, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Halil Paşa kabilinden uz ressamların İstanbul’un maviliklerini, kıyılarını resmettiği tabloları NFT yerine ziyaretçilerle buluşturulacak.

Serginin küratörlüğünü, İş Bankası’nın çalışmaları bitmeme fail suret müzesinin müessis küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstleniyor.

Civar gösterime özel NFT davetiyelerin dağıtımı 4 Nisan’a kadar sürecek

Serginin 5 – 7 April tarihleri arasında üç çağ sürecek yöre gösterimi sadık sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Civar gösterime katılabilmek amacıyla lazım NFT davetiyeler 4 April Pazartesi gününe kadar metaverse.issanat.com.tr üzerinden gerçekleştirme edilebiliyor. NFT davetiyeler, blokzincir teknolojisinin akıllı kontratlarda kullanımı ile bin adetle ilişkin şekilde civar gösterime özel kendisine üretildi. “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Çıkma” sergisi, dolay gösterimin peşi sıra 8 – 20 April tarihleri arası NFT okuntu sahibi olma koşulu aranmaksızın tüm ziyaretçilerin katılımına belirtik olacak.

Sergide makbul ayrımsız başka uygulayım bilimi olan artırılmış töz uygulamaları yardımıyla, sayısal ortamda sergilenen NFT eserlerin fiziki ve dijital deneyim ile birleştirilmesi sağlanıyor. Serginin teknolojik kurgusu İş Bankası ve teknoloji iştiraki Softtech’mağara Türkiye ve Çin’deki inovasyon merkezlerinin işbirliği ile hazırlandı.

Metaverse’teki geçmiş NFT sergimiz

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan sergiye ait yaptığı açıklamada, finansal faaliyetlerin beraberinde terbiye, kasaba ve kültür tekellüm alanında ülkemizin içtimai hayatına ayar katan öncü projelere imza atmaktan bahtiyarlık duyduklarını vurguladı. Girişken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’da dijital bankacılık, belirtik bankacılık alanında en dolgunca uygulamaları çok boyutlu adına sunuyor, dayanabilen haddinden fazla ilki gerçekleştiriyoruz. Bu alandaki hayatiyetli yetkinliklerimizi içtimai yardım anlayışımız çerçevesinde inovatif projelerde üstelik kullanıyoruz. Laf Eserleri Koleksiyonumuza 9 Antrakt 1940 tarihinde 1 envanter numarası ile kaydedilen Hikmet Kalıplı’a ilişkin ‘Peyzaj – Ortaköy’ isimli eseri geçtiğimiz aylarda NFT’ye çevirmiş ve bu alandaki çalışmalarımızı başlatmıştık. Deminden bile Bankamızın hanek ve müzecilik çalışmalarını sürdüren İş Konuşma ile teknoloji ekiplerimizin işbirliğinde oluşturulan NFT sergisini Metaverse’te hayata geçiriyoruz.

İstanbul Boğazı’na mahirane ressamların gözünden göz

Serginin küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu ise İş Bankası’nın Beyoğlu’ndaki tarihi binasında yenileme inşaatına ve Müze çatısı altında sanatseverlerle buluşacak evvel sergilerin seçkisine dair çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Ruz süresince büyüleyici güzelliğiyle hayranlık uyandıran İstanbul’un ve bu güzelliğin zirvesi olan Boğaziçi’nden Türkiye İş Bankası Foto Koleksiyonu’ndaki maharetli ressamların peşine takılıp, onların gözüyle, onların izlenimleriyle çarkıt Boğaziçi görünümlerine bakarak, aynı sanal vapurda kıran bucak alay malay nöbet alacağımız bir sergi hazırladık” dedi.

İş Görüşme’ın Rüya ve Dayanışma Sezonu’nda 561 artist sahne aldı

Share: