Fidanlar ormana döndü, geleceğe zaman oldu

Fidanlar ormana döndü, geleceğe kan oldu

Manisa’nın Demirci ilçesinde 14 sene önce dikilen 195 bin fıstıkçamı hem yöre halkına hem nefes oldu hem üstelik dirimlik kapısı

MANİSA – Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Kayranokçular Mahallesi mevsuk kayran kayran 231 hektarlık orman alanına 2008 yılında dikilen 195 bin sayı fidan bundan sonra fıstıkçamı ormanına dönüştü. Fıstıkçamı ormanı yöre halkına hem müvellidülhumuza ve hem inikat kaynağı oldu.

Manisa’nın Demirci ilçesinde 2008 yılında bölgenin ağaçlandırma projesini müdür Orman Yüksek Mühendisi İbrahim Çolak, Kılavuzlar Orman İşletme Şefi İsmail Bilgili ve Kayranokçular Mahallesi Muhtarı Yüksel Alp ile alay malay ağaçlandırma alanında incelemelerde bulunan Demirci Orman İşletme Müdürü Tayfun Doğan, ağaçlandırma çalışmaların başladığı 2008 yılında çekilen fotoğraflarla bölgenin şu andaki durumunu paylaşarak orman denizine dönüşen saha üzerine hikmet verdi.

Projenin yöneticisi olan Orman Faziletkâr Mühendisi İbrahim Çolak, “2008 yılında başladığımız çalışmayı yerinde inceledik. 231 hektar alanda yaptığımız çalışmada 195 bin skor fıstıkçamı, kızılçam ve andız fidanı dikmiştik. Geleceğe dem olacak inşallah” dedi.

Kayranokçular Mahallesi Muhtarı Yüksel Kahraman’in 1,5 yaşındaki oğlu Ertuğrul Yiğit’i kucağına alarak açıklamalarda mevcut Demirci Orman İşletme Müdürü Tayfun Doğan, “Kayranokçular’birlikte bundan 14 sene önceki şişman faaliyet verilerek yapılan ağaçlandırma sahasındayız. Burada emeği sabık herkese teşekkür ediyoruz. Bizler de onlardan aldığımız emaneti gelecek nesillere yaymak amacıyla çalışıyoruz. Kayranokçular Köyünden bayağı Ertuğrul bu fıstık çamlığında büyüyecek ve ati da onları yetiştirecek ve bu arada büyüyecekler” diye niteleyerek konuştu.

Doğan, Demirci Orman İşletme Müdürlüğü Kılavuzlar Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kâin Kuzuköy, Kovancı ve Kayranokçular mahallelerinde bulunan 134, 135, 202, 205, 206, 207, 208 nolu bölmelerde 2008 yılı programında toplam 231 hektar alanda 195 bin skor kızılçam, fıstıkçamı ve andız fidanı dildiğini söyledi. Doğan, 2022 yılında koza verimini artırmaya yönelik budama, bakım çalışması yapıldığını ve orman köylülerine gelişim olanağı sağlandığını tabir ederek, ormanları oluşturmak kadar korumanın üstelik eke olduğunu vurguladı. Orman İşletme Müdürü Tayfun Doğan, vatandaşlara ve civar halkına birlikte önemli sorumluluklar ve görevler düştüğünü ormanları bütün alay malay koruyup gelecek kuşaklara zaman kendisine doğrulama edeceklerini sözlerine ekledi.

Share: