Doğadan topladığı ongun parçalarını sanata dönüştürüyor

Düzce’bile 44 yaşındaki güvenlik görevlisi Orhan Esas, işten arta artan zamanlarında doğada atıl bulduğu ağaç parçalarını atölyesinde konferans eserine dönüştürüyor.

Merkeze sadık Aydınpınar köyünde oturan asayiş görevlisi Anne, 7 sene ilk evine görünüş amaçlı yaptığı lambader beğenilince dizayn işine yeteneği olduğunu ayırt etti.

Boş vakitlerinde bahçesinin dal kısmında işsiz ongun parçalarını toplayan Ana, bunlardan lambader, masa lambası, mütenevvi süs eşyaları ve bezemeli mahsulat hazırladı.

Ürünlerinin beğenilmesiyle evinin bina katını atölyeye çeviren Asıl, başlı ve vida kullanmadan yaptığı ürünleri toplumsal medya hesabında satarak dirimlik elde ediyor.

“Tembel ağaçlara göre pekâlâ mahsulat çıkaracağımı düşünüyorum”

Tasarımları görüntü gücüyle oluşturan tıpkısı yavru babası Orhan Esas, AA muhabirine, yıllar içerisinde kendisini geliştirdiğini anlattı.

Ağacın aşkın bozulmadan kişi doğallığıyla dizayn oluşturulması gerektiğini tamlayan Asıl, “Cümle piknik alanlarına gittiğinde alanın hangi kadar iyice olduğunu söyler ama ben etkisiz olan dikme bakıyorum, ‘Bu ağaçtan ne gibi mahsulat çıkarabilirim?’ diyorum.” ifadelerini kullandı.

Anne, ürünlerinde hiç vida ve çivi kullanmadığına bel ederek, şunları kaydetti:

“Katıksız dikme tasarımında sen bire bir husus yapmayacaksın. Natür zaten onu şekillendirmiş. Tıpkı şekilde sen onu süreduran bulacaksın. ‘Ağacı haddinden fazla aynıyla ona elbet tensikat yapabilirim?’ diye düşünerek eklemelerle tamamlayacaksın. Hiçbir ürünümde vida yahut çivi yok. Başlamadan evvel araştırdım. Yapılan çalışmalarda vida ve çivi olmaması gerekiyor.”

Arkadaşlarının kendisine “Odun Adam” lakabı taktığını vurgulayan Anne, “Bazıları bu durumu beğenmeyebilir ama ben garipsemiyorum. Bence çokça pir bir özdek. Ego üstelik bu ismi kendime yakıştırdım.” dedi.

Çevreden iyicene tepkiler aldığını dile getiren Temel, adamakıllı işler ortaya çıkarmaya çalıştığını belirtti.



Share: