Cevdet Yılmayan: “Elbette tehditler, riskler var amma bire bir taraftan üstelik fırsatlar var”

TBMM Tasrif ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Fırka Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “Dünyanın, bölgemizin, ülkemizin geleceğini tartışıyoruz. Bu dönemde canavarlar kadar fırsatların de olduğunu düşünüyorum. Elbette tehditler, riskler var ama aynı taraftan bile fırsatlar var. Alışılagelen zamanlarda yapamayacağınız sıçramaları, atılımları bu tür zamanlarda etme imkanınız dahi mümkün.” dedi.

DÜRÜST Parti’nin iktidara gelişinin 20. sene dönümü dolayısıyla düzenlenen “21. Yüzyılda Yöntem ve Kullanılmamış Açılımlar Forumu” kapsamında “Yıpranmamış Korkulu Savaşları: Iktisat ve Erke Politikaları” başlıklı panel düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü fail Yılmayan, dünyada yöntem, iktisat ve bir nice sektörel konunun yeniden şekillendiği bir ortamda geleceği tartıştıklarını anlattı.

Soğuk cenk, mali, global akse, pandemi ve Ukrayna- Rusya savaşı üzere gelişmeler sonrası kullanılmamış tıpkısı ortamın olduğunu aktaran Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

“Dünyanın, bölgemizin, ülkemizin geleceğini tartışıyoruz. Bu dönemde canavarlar büyüklüğünde fırsatların birlikte olduğunu düşünüyorum. Tabii tehditler, riskler var amma bir taraftan da fırsatlar var. Normal zamanlarda yapamayacağınız sıçramaları, atılımları bu cins zamanlarda etme imkanınız da benzer. Ama bunun şartı içre bulunduğunuz durumu ve geleceği gür görmek, mebzul analiz etmek, nereye gittiğimizi ferah gidermek ve buna göre konumlanmak. Bunu başarırsanız canavarlar zamanı fırsatlar zamanına da dönüşebilir.”

İçinde bulunulan dünyada ekonominin yeniden şekillendiğini vurgulayan Yılmayan, Kovid-19 salgınından depar süreci ile Ukrayna, Rusya savaşıyla ortaya çıkan gelişmelerle bu arada enerji başlığının civar plana çıktığını aktardı.

Panelde tıpkı danışma özne Manchester Üniversitesi, Bankacılık Programları Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ertürk, İngiltere’de geçen aylarda hükümetin 50 milyar dolarlık bütçe açığı yaratabilecek konuşu politikasından etraf düştüğünü kaydederek, ” Elon Musk, ferdî zenginliğiyle 44 bilyon dolara Twitter’ı satın aldı. Bu tutumlu tıpkısı iktisat değil. Bunu çözmemiz lazım.” diyerek konuştu.

Share: