Erzurum’da Doğu Türkistan üzere eş çağrı

Küçük Asya Deneyimsizlik Derneği Erzurum Şubesince Maşrık Türkistan’dahi yaşananlara ve Uygur Türklerinin maruz kaldığı olaylara reaksiyon için basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına Erzurum Sivil Topluluk Kuruluşları Platformu temsilcileri, sendika temsilcileri ve sivil sosyete kuruluşu temsilcileri katıldı.

Lalapaşa Önünde Cuma sonrası Anadolu Toyluk Derneği Temsilcisi Erzurum Evrensel Hafızlar Toplum Örgütü Idarehane Başkanı Abdurrahman İkinci yaptığı, açıklamada “yayılmacı ve cani” kendisine tanımladıkları Çin Ahali Cumhuriyeti’nin yıllardır engelleme ettiği Doğu Türkistan’da rastgele nev yöntemi kullanarak dizgesel katliamlar gerçekleştirdiği ve çor, salgın kulp edilerek insanların Çin yönetimi eliyle evlerinde ölüme terkedildikleri kanıt edilirken; geçtiğimiz günlerde ise sâdır yangına müdahale edilmeyerek aralarında çocukların da vadi aldığı Uygur Türklerinin martir edildiği hatırlattı.

İkinci, zulme dur demek için eylem özellikle girmek üzere yapılması gerekenleri şöyle dile getirdi; “Çin’in bu baskılara esbabımucibe kendisine bilcümle Müslüman Maşrık Türkistan halkını acul ilişkilendirmesi bile kabul edilemez. Özellikle Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin Mutekit Şark Türkistan çın talepleri doğrultusunda Çin’e cebin gelişigüzel akıntı etmeleri ve herhangi bir platformda bu konuyu dile getirmeleri Gün Doğusu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerine gürültülü katacaktır. Ayrıca bilinmelidir ki vakit kaybetmeden üzüntümüzü ifşa etmek, hoppadak miting ve izah fora etmek daha çok bir tane başına ehliyetli değildir. Zulmü susturmak ve mazlum kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla gösteri gerekmektedir. Kuklalara alın hamasete dair söylemler geliştirip kuklacılara tasdik olunarak gidilen yolda duvara toslamak kaçınılmazdır.

Dünyanın seçme yerinde tıpkısı insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu İslam ülkelerinin adalet ve doğruluk ekseninde gösterişli birlikteliği yapmasından mazbut. Dünyanın herhangi bir yerinde benzeri insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu D-8’in canlandırılmasından, D-60’ın ve D-160’ın kurulmasından beğenilen. Dünyanın değme yerinde ayrımsız insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu umum yeryüzünde adil aynı düzenin kurulması amacıyla himmet etmekten müstehap. Cenabıhak, doğruluk ve adaletin tesisi için atık adımları boşa çıkarmayacaktır.” – ERZURUM

Share: