Memduh Büyükkılıç, Mehmet Özhaseki ile yaşadığı mikrofon kazasının arkası sıra açıklama yayınladı: Sözlerim ongun niyetliydi

Kayseri Valiliği marifetiyle gerçekleştirilen toplantıya yaşanan mikrofon kazası kaşe vurdu. Vatandaşlardan biri sıkıntısını anlattığı tam AK Fırka Domestik Yönetimlerden Mesul Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, beraberinde oturan Kayseri Büyükşehir Şehremini Memduh Büyükkılıç’a akilane eğilerek, “Hamdi bulunmayan dedi. Benzeri şey deme, bir molekül ağıt” ifadelerini kullandı. Büyükkılıç üstelik Özhaseki’nin bu sözlerine, “He da geç gitsin” karşılığını verdi.

TOPLUMSAL MEDYADA RUZNAME OLDU

İkili arasındaki bu diyalog, gelişmemiş müddet içerisinde sosyal medyada sunu çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Video ise çokça defa paylaşıldı. Görüntülerle ilgili önce kendisine izah işleyen beşer Mehmet Özhaseki oldu. Eleştirilerin odağı haline gelen Özhaseki, konuya ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Benim söylemediğim bir sözü, söylemiş gibi gösteriyorsunuz. Hiç değilse az buçuk arlı olun” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKKILIÇ: TAMAMEN İYİ NİYETLİ

Görüntülere ilgilendiren benzeri cevap üstelik Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Memduh Büyükkılıç’tan geldi. Büyükkılıç, şu değerlendirmede bulundu: “Sosyal iletişim araçları mecralarında muallel bilgilerle yorumlanmaya çalışıldığı görülen turizm toplantısındaki görüntüde söylenen ifadeler ağiz ağiza dolgunca niyetli olup bahis zaten şehremaneti gündemimizde kayran aldığından ayrımsız sonraki soruya geçilebilmesine ve paydaşlara imdi alay verilebilmesine imkan sağlanması amaçlanmıştır. Laf ve düz bütünlüğü dikkate alınmadan cımbızla çekilen ‘8 saniye’ görüntünün nakıs bilgilerle servis edilmesinden ongun niyetle bahsedilemez. Değme şeye rağmen şehrimize ve sağduyulu hemşehrilerimize bakım ika aşkından asla taviz vermeyeceğiz ve kimsede buna bariyer olamayacaktır.”

Share: